Leefruimtes

Woonkamer

In de woonkamer staat het speelgoed in de kast en overzichtelijk in bakken. De kinderen kunnen in principe kiezen waar ze mee willen spelen. Samen ruimen we alles weer op. De eettafel staat ook in de woonkamer. De kinderen zitten in een kinderstoel of, als ze het motorisch aankunnen, op een gewone stoel. Ook kunnen ze lekker op de grond spelen in de ruime woonkamer. Regelmatig wissel ik het speelgoed af en bied ik materiaal aan om de grove en fijne motoriek te stimuleren.

 

Slaapruimte

Boven is er een aparte ruimte waar de kinderen in een stapelbedje kunnen slapen. Hier ligt verder geen speelgoed, om de rust te bewaren. Bij het naar boven gaan begeleid ik de kinderen en er is een traphekje aanwezig voor de veiligheid. Bij het naar bed gaan, zeggen we elkaar op de slaapkamer welterusten, doen we de slaapzak aan en gaan de kinderen slapen. Met de babyfoon kan ik ze in de gaten houden.

Tuin

In de tuin kunnen de kinderen lekker spelen. In het tuinhuisje staat het speelgoed dat ik voor ze pak. Ze wachten dan voor het randje. Omdat we een opstapje hebben, mogen de kinderen op het lage gedeelte spelen met de materialen. Fietsjes, zandbak, stoepkrijt, aan tafel, enz. Er is volop keuze!